Bel mij terug
Home › FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden

Waarom zou ik via Orange Financial Lease een voordelige lease afsluiten?
Dat zou heel verstandig zijn, vele klanten zijn u al voorgegaan. Wij zijn een van Nederlands grootste onafhankelijke intermediairs die financial lease constructies aanbieden. Hierdoor hebben wij samenwerkingen met een groot aantal banken en kredietmaatschappijen, en hebben daarnaast bijzonder gunstige tarieven bij deze partijen weten te verkrijgen. Dit resulteert voor u altijd in het voordeligste financial lease voorstel. De nauwe samenwerking met de banken vanwege jarenlange ervaring op het gebied van financial lease, leidt ertoe dat we u als ondernemer kunnen voorzien van een financial lease op maat.


Omdat Orange Financial Lease geen autobedrijf is, kunnen wij wèl onafhankelijk handelen bij het aanvragen van uw financial lease. Vanuit onze positie zijn wij in staat u het meest gunstige tarief aan te bieden , waarbij we graag met u meedenken over de aanschaf van een bedrijfsvoertuig.

Naast dit onafhankelijke karakter en de scherpe tarieven die geboden kunnen worden, hechten wij veel waarde aan het credo: tijd is geld. Om deze reden trachten wij ernaar u binnen 1 werkdag te voorzien van een offerte, en kan u via ons al binnen 3 dagen rijden in uw nieuwe zakelijke auto.

 

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een Financial Lease aan te vragen?
Om een auto te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan in het Handelsregister (K.V.K.), en dient u woonachtig te zijn in Nederland.

 

Ik ben een startende ondernemer, kan ik ook Financial Leasen?
Ja, ook als startende ondernemer bent u welkom bij Orange Financial Lease, de mogelijkheden kunnen beperkt zijn gezien het startende karakter van uw onderneming, maar het is verre van onmogelijk. Zelfs als uw onderneming nog niet is ingeschreven in het kamer van koophandel register, maar u wel al een startdatum in het vooruitzicht heeft met een onderbouwd businessplan kunnen wij u van dienst zijn. Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden.

 

Kan ik als particulier gebruik maken van financial lease?
Nee, financial lease is een zakelijk product, wij bedienen uitsluitend de zakelijke markt (B2B).

 

Welke informatie is er benodigd voor een financial lease aanvraag?
Afhankelijk van het onderpand en aanbetaling kan dit verschillen. Voor een snelle afwikkeling van de aanvraag raden wij aan om uw meest recente jaarcijfers (2016/2015) mee te sturen.

 

Wat is een slottermijn?
Een slottermijn is het bedrag dat nog openstaat aan het einde van uw contract. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. De slottermijn dient u samen met uw laatste maandtermijn te voldoen. Dit bedrag is bij aanvraag van uw financial lease naar wens aan te passen. De slottermijn moet in verhouding staan met de economische waarde van het geleasede object na afloop van uw lease contract.

 

Waarom zijn jullie de voordeligste?
Als financial lease specialist hebben wij voor een minder vaak voorkomende werkwijze gekozen.

Wij willen zoveel mogelijk online, telefonisch en per e-mail regelen, op deze manier kunnen wij op de kantoor- en personeelskosten besparen. Deze besparingen rekenen wij door naar u, waardoor u een zo voordelig mogelijke offerte van ons ontvangt.

 

Hoe snel na de aanvraag weet ik of financial lease mogelijk is?
Veelal binnen 24 kunnen wij u het leaseakkoord doorgeven. Wij informeren u direct indien er meer bekend is over uw aanvraag.

 

Binnen welke termijn kan het leasecontract en de betaling worden afgewikkeld?
Indien er een akkoord op uw leaseaanvraag is gegeven, kan de afwikkeling al binnen 2 dagen na het akkoord compleet zijn afgewikkeld. In de praktijk maken wij het mee dat klanten al binnen 3 dagen in hun nieuwe auto rijden.

 

Kan ik een Financial Lease afsluiten met een negatieve BKR codering?
Voor ondernemers met een eenmanszaak en VOF met een negatieve BKR codering hebben wij als Orange Financial Lease ook mogelijkheden. Deze zijn echter wel beperkt.

 

Staat de rente en mijn maandtermijn vast?

Ja, gedurende de gehele looptijd staat zowel de rente als de maandtermijn vast. Wel zo fijn, want zo weet u exact waar u aan toe bent.

 

Waarom kan ik alleen 100% leasen van het exclusief BTW waarde van het voertuig?
Dit heeft te maken met het feit dat u als zelfstandige ondernemer de BTW van uw zakelijke uitgaven kunt terugvorderen. Aangezien het voertuig een zakelijke aankoop betreft, kan de BTW niet worden geleased. Deze kunt u echter aan het einde van het kwartaal (of jaar) terugvorderen.

 

Mag ik aanbetalen?
Uiteraard mag je naast de BTW (indien van toepassing) ook altijd extra aanbetalen of een voertuig bij de verkopende partij inruilen. Hiermee wordt de gevraagde investering lager, waardoor ook automatisch uw maandlasten en de totale kosten eveneens lager uitvallen.

  

Heb je verdere vragen die nog niet beantwoord zijn, neem gerust contact op. Wij staan u graag te woord.

 


Meer informatie? U kunt ons bereiken via e-mail, telefonisch 085 - 48 48 150 of klik hier voor vedere informatie.