Bel mij terug
Home › Investeringsaftrek

Investeringsaftrek

 

Als ondernemer heb je met verschillende (Fiscale)voordelen en aftrekposten te maken. Veelal kent de ondernemer deze niet. Dit komt vooral doordat de ondernemer druk bezig is met het ondernemen zelf. Wij willen hierin de ondernemer steunen en wegwijs maken. 


Wat is investeringsaftrek?

U kunt als ondernemer financieel voordeel behalen met een aantal investeringsregelingen. Er zijn 3 soorten investeringsaftrek, en er is de VAMIL-regeling. Iedere ondernemer in Nederland die belastingplichtig is voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, kan deze regelingen gebruiken. Soms moet u investeringsaftrek terugbetalen, via de desinvesteringsbijtelling.

 

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
U komt in aanmerking voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Het bedrag dat u van de winst mag aftrekken, is afhankelijk van het totaalbedrag dat u per onderneming hebt geïnvesteerd. Maakt uw onderneming deel uit van een samenwerkingsverband, zoals een vennootschap onder firma of een maatschap? Dan berekent u de aftrek door een percentage te nemen van de totale investering van het samenwerkingsverband.

 

Milieu-investeringsaftrek en VAMIL
U komt in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek als u hebt geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsmiddelen die het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Ministerie van Financiën hebben erkend als milieu-investeringen. Kiest u voor energie-investeringsaftrek? Dan kunt u geen milieu-investeringsaftrek krijgen voor diezelfde bedrijfsmiddelen. Bepaalde milieuvriendelijke investeringen komen ook in aanmerking voor de VAMIL-regeling (willekeurige afschrijving)

 

Energie-investeringsaftrek
U kunt hiervoor kiezen als u hebt geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsmiddelen die het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Economische Zaken hebben erkend als energie-investeringen. Kiest u voor energie-investeringsaftrek? Dan kunt u geen milieu-investeringsaftrek krijgen voor diezelfde bedrijfsmiddelen.

Bron: Belastingdienst.nl

 

 

Meer informatie? U kunt ons bereiken via e-mail, telefonisch 085 - 48 48 150 of klik hier voor vedere informatie.